29 Nisan 2016 Cuma

Sokak Kedisi Bob


 Kitap Künyesi:

Kitap Adı:Sokak Kedisi Bob
Özgün Adı:A Street Cat Named Bob
Yazar:James Bowen
Yayınevi:Yabancı Yayınları
Çeviren:Işıl Karahanoğlu Zaimoğlu
Türkiye Yayınlanma Tarihi:Eylül 2013
Sayfa Sayısı:224



 Kapak Arka Yazısı:
Sokaklarda yaşayan James Bowen yaralı bir sarman bulduğunda hayatının ne denli değişeceğini bilmiyordu.Kıt kanaat geçiniyordu ve son ihtiyacı olan şey bir kediydi.Oysa tanıştıktan sonra ayrılmaz bir ikili oldular ve birbirlerinin yaralarını sardılar.
Sokak Kedisi Bob herkesin yüreğine işleyecek, umut dolu ve sıcacık, gerçek bir hikâye...



"Yaralı bir sarmanın sokaklarda yaşayan bir adamın hayatını nasıl değiştirdiğine dair sıcak ve etkileyici bir hikâye... Yayımlandığı andan itibaren çok satanlar listesine giren bu kitap, hayat dolu bir dostluk hikâyesi olmasının yanı sıra sokaklardaki hayatın ne denli adaletsiz olduğunu da gözler önüne seriyor."
-The Guardian

"Yürekleri ısıtan bir umut mesajı..."
-Daily Mail


"James ve Bob'un ilk imza gününde hayranları metrelerce kuyruk oluşturdu.Uslu kedi Bob, sadece 2 saatte tam 180 kitap imzaladı."
-Bookseller

Benim Yorumum:
Öncelikle merhabalar, bu benim blogtaki ilk kitap yorumum olucak.Bu yüzden biraz heyecanlıyım.Umarım size çok yansımaz. Yağmurlu havada, camın karşısına oturup yanımıza sıcak bir şeyler alıp kitap okumayı hepimizin sevdiğini düşünüyorum.Ancak şöyle de bir şey var ki her kitap yağmurun ritmine uyum sağlayamıyor ve bize bu anlarda eşlik edemiyor.Şu konuda size garanti verebilirim ki Sokak Kedisi Bob kesinlikle bu anlarda sizin yanınızda olacak.Emin olun ki içtiğiniz sıcak şeylere gerek kalmadan içiniz bir anda yumuşayacak ve ısınacak. Ancak kitapta, gerçekte yaşanmış bir olaydan bahsediliyor.Bu olayı da klişe bir söz ile açıklamak gerekirse "Gerçekler acıdır." Öyle kişiler var ki sizin ondan nefret etmeniz için elinden geleni yapıyor ve elimizde olmadan biz de James gibi birazcık sövebiliyoruz. Ancak James öyle güçlü bir karakter ki hayat felsefesi olan "Yaşadığımız her gün bize sunulan ikinci bir şanstır." 'dan hiç vazgeçmiyor, gününü bozucak şeyleri takmamak için elinden geleni yapıyordu. Bob da bunu yapmasında ona yardımcı olan en yakın arkadaşıydı. Dışarıda gitar çalarak para kazandığı anlarda, hastalığında hatta bağımlılıktan kurtulurken bile Bob, James'in her daim yanındaydı. Tabiki bu arkadaşlık tek yönlü bir arkadaşlık değildi, James de yaz kış demeden hastalıkta sağlıkta Bob'un yanındaydı. Bu iki mükemmel arkadaşlığın temeli ışığı loş ışıklı bir koridorda atılmıştı. Bir tarafta ailesiyle arası kötü, hiç arkadaşı olmayan, sokaklarda gitar çalıp para dilenen bir eroin bağımlısı diğer tarafta evsiz, zayıf, soğuktan kaçmak için koridordaki dairelerin birinin paspasına kıvrılmış bir sarman.Birbirini en iyi anlayacak ve en iyi tamamlayacak arkadaşlık da bu değil mi zaten?
Bu iki sevimli, umut dolu dostun hikayesini okumak için daha ne bekliyorsunuz?




Puanlama:
5/5
İnsana bir şeyler katabilen az kitaptan biriydi.Kullanılan akıcı dil bile sıkılmamı engelleyecekken bir de olayların sürükleyici olması kitaba bağlanmamı sağlamıştı.Kitap bittiğinde açıkcası üzülmüştüm, daha fazlasını okumak istemiştim.

Son


6 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel yazmışsın! En kısa zamanda kitabı alacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürlerr :').kitap hakkında görüşünüze katkıda bulunabilmek ne güzel.

      Sil
  2. Kitabı merak ettim açıkçası ☺☺
    Yorumun güzel olmuş 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) merak ettirebildiysem ne mutlu bana.

      Sil
  3. Yazı tipinden tut anlatımdan, resimlere kadar her şeyin çok güzel bir ahenk içinde.İnsanın okudukça bir daha okuyası geliyor ancak bir kitabı bu kadar da övme istersen, biri alıp beğenmezse suçlusu sen olursun 😂.Tabi bu işin şakası bugün okuduğum, beğendiğim kitapları sipariş edicem ve Sokak Kedisi Bob da bu listede.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler fikirlerinize katkım olduysa ne mutlu bana.

    YanıtlaSil